3 مهر، 1400

قدم اول پیش مطالعه و قدم دوم سوال پرسیدن بود.
به نظرتون قدم سوم چیه؟
3️⃣ قدم سوم: مطالعه ی دقیق یا READ
در این مرحله شما با آمادگی ذهنی ای که داشتید، درس رو به خوبی یاد گرفتید و همچنین با سوالاتی که طرح کردید و از معلم یا استادتون پرسیدید، ابهامات ذهنتون راجع به اون درس رو برطرف کردید.
حالا کاملا آماده اید برای اینکه درس رو با دقت زیاد مطالعه کنید. خط به خط کتاب یا جزوه اهمیت داره، پس با تمرکز اون رو بخونید و زیر نکات مهم خط بکشید یا گوشه ی کتابتون نت برداری کنید. لازمه بدونید که توی این مرحله حتما باید مطالب کتاب رو کامل درک کنید و به ذهن بسپارید.
همچنین از حل کردن تمرینات کتاب غافل نشید. اگه میبینید برای جا افتادن درس به تمرینات بیشتری احتیاج دارید، از کتاب های کمک آموزشی استفاده کنید.
یادتون نره این قدم خیلی مهمه، پس این قدم رو محکم و بدون شک بردارید.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

31 شهریور، 1400

2️⃣ قدم دوم: سوال کردن یا Question

برای خودتون اهداف مطالعاتی داشته باشین. ینی وقتی که دارین درسی رو پیش مطالعه میکنید، از عناوین اون درس یا مطالبی که به نظرتون مهمه سوال طرح کنید. این سوال طرح کردن هم خلاقیت ذهنتون رو بالا میبره، هم اینکه با طراحی سوال آشنا میشید وبعد از مدتی ناخودآگاه ذهنتون مثل یه طراح سوال عمل میکنه و نکات مهمِ یه مطلب رو راحت تر پیدا میکنید.
علاوه بر اینها سوال پرسیدن سر کلاس هم شمارو فعال نشون میده و کلاس براتون خسته کننده نمیشه و هم اینکه ذهنتون متمرکز میمونه تا به جواب سوالهاش برسه.

پس هرچی تعداد و کیفیت سوالاتون بالاتر باشه، ینی مسیر رو دارید درست تر میرید.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

26 شهریور، 1400

روش مطالعه ی ‌SQ3R
شامل پنج مرحله اس که ما توی هر پست یکی از اونارو براتون توضیح میدیم.

این روش جدیدترین و موثرترین روش یادگیری در دنیاست که باعث میشه مطالب به بهترین شکل در ذهنتون بمونه. ممکنه به نظرتون روش طولانی و زمان گیری باشه اما بهتون قول میدیم که نتیجهاش فوق العاده اس.

1️⃣ قبل از اینکه معلم درسی رو یاد بده، شما باید به روش روزنامه وار و تندخوانی اون درس رو مطالعه کنید و نکاتی که به نظرتون مهم و سوال برانگیزه رو یادداشت کنید. اینجوری ذهنتون ناخوداگاه بیشتر روی صحبت های معلم تمرکز میکنه چون دنبال جواب میگرده. همچنین ذهنتون آماده ی پذیرش مطالب جدیده و از یادگیری خسته نمیشه بنابراین بازدهاتون سر کلاس بیشتر میشه. علاوه بر همه ی اینها پیش خوانی درس باعث میشه بتونید با معلم و درس ارتباط بهتری برقرار کنید که این خودش باعث افزایش اعتماد به نفستون میشه.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

20 شهریور، 1400

تا حالا شده یهو به خودت بیای ببینی اصلا حس و حال درس خوندن نداری؟ اگه دچارش شدی تا دیر نشده باید باهاش مقابله کنی!
1️⃣قدم اول: هدف گذاری. از خودت بپرس برای چی میخوام درس بخونم؟ اگه جوابت برای مامانم و چون که دختر عمه ام رتبه اش خوب شده بود پارسال و درس نخونم چکار کنم و اینجور چیزا باشه یعنی یه جای کارت میلنگه. هدف یعنی اینکه بدونی دقیقا میخوای چند سال بعد در چه لباسی و چه جایگاهی باشی اونوقته که هیچی نمیتونه متوقفت کنه.
2️⃣قدم دوم: اولویت بندی؛ برایان تریسی در کتاب قورباغه ات را قورت بده، میاد کارای روزانه رو به قورباغه تشبیه میکنه هرچی کاره سخت تر و مهمتر باشه، قورباغه زشت تر و بزرگتر میشه. حالا وقتی اون قورباغه ای که تورو میترسونه اول صبح قورتش بدی، بقیه ی روز رو با آرامش و روحیه ی بهتری میگذرونی. پس اگه فکر کردن به سخت بودن یه درس انرژیتو میگیره، اول صبح به عنوان اولین درس شاخشو بشکون و خیال خودتو راحت کن.
3️⃣ قدم سوم: ایجاد انگیزه؛ راه سخته. من میدونم و شما هم میدونید و قرار هم نیست کسی رو با حرفای شعاری و قشنگ گول بزنیم. حق دارید خسته بشید ولی حق ندارید جا بزنید. گاهی احتیاج به ریکاوری دارید. کاری که دوست دارید انجام بدید، با خانواده وقت بگذرونید، کتاب، پارک، ورزش، فیلم، فضای مجازی هرچیزی اما به اندازه. نذارید به این باور برسید که درس شما رو اسیر کرده چون اینطور نیست. درواقع شما درس رو در اختیار اهدافتون قرار دادید.
بچه ها از ویدئوها یا پادکست های انگیزشی قافل نشید. ممکنه همون لحظه احساس کنید شعار دادن آسونه ولی در طولانی مدت اثر فوق العاده اش رو بر ضمیر ناخودآگاهتون میبینید. میدونید که حس شنوایی بیشترین تاثیرات رو بر ضمیر ناخودآگاه میگذاره.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

9 شهریور، 1400

برای روش نقشه ی ذهنی، یه دایره رو در مرکز ذهنتون تصور کنید که شامل موضوع اصلیه، بعد موضوعات فرعی به صورت انشعابات کنار اون قرار بدید.

الان با یه مثال قضیه رو روشن میکنم براتون. مثلا در درس ریاضی (حسابان) اگه مبحث حد و پیوستگی رو مطالعه می کنید، عنوان دایره اصلی می تونه “حد” باشه. دایره های فرعی تر می تونن عناوینی مثل حد در بی نهایت، حد های مبهم، حدهای مثلثاتی و … داشته باشن و همچنین مثلا دایره حدهای مبهم خودش به چند قسمت تقسیم میشه که در اونا انواع حدهای مبهم بیان میشه.

برای اینکه راحت تر باشین اول این نقشه رو روی کاغذ بکشین، تمیز و مرتب حتی میتونین نکات مربوط به دایره هارو هم کنارشون بنویسید. ‌

‌بعد که کارتون تموم شد نگاهش کنید تا تصویرش توی ذهنتون بمونه.

روش نقشه ی ذهنی یا mind mapping علاوه بر تقویت تمرکز یکی از راه های خلاصه نویسی هم هست.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

8 شهریور، 1400

اونایی که شبا دیر میخوابن و صبحا خودشون رو میبندن به قهوه و کافئین که بیدار بمونن خودشون بی سر و صدا وسایلشونو جمع کنن برن دفتر.

هبچ چیز بیشتر از تغذیه ی مناسب و خواب منظم و کافی راندمان شما رو بالا نمیبره، داروها و قهوه و نسکلافه رو بریزید دور و خودتونو بهشون عادت ندید!

‌شاید در مدت یک سال حس کنید براتون مفید بوده اما زندگی بعد از کنکور شما هم ادامه داره پس به بدنتون آسیب نزنید.
درضمن هوشیاری ای که با قهوه یا مکملهای این چنینی به دست میاد، کاذبه ینی در طولانی مدت اتفاقن حافظه ی کوتاه مدت شمارو ضعیف میکنه.
بهترین کار اینه که سه وعده ی غذایی اصلی و میان وعده هارو داشته باشید.

۶_۷ ساعت خواب مفید رو حتمن داشته باشید.

برای ریلکس کردن قبلِ خواب از دمنوش های گیاهی و موزیک ترجیحا بی کلام استفاده کنید تا خوابتون ببره.
اگه ترجیحتون این هست که شب ها تا دیروقت بیدار بمونید و فکر میکنید زمان یادگیری شما اون موقع اس، صبح زود بیدار نشید و خوابتون رو کامل کنید.

مراقب خودتون باشید، قرار نیست دکتر و مهندس بشید به ازای سلامتیتون.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

شهریور 7 ، 1400

!اگه مطالب درسی از یادت میره این متن رو تا اخر بخون

آقای هرمان ابینگهاوس کسی بود که اصطلاح منحنی یادگیری رو خلق کرد. منحنی یادگیری به مقدار زمانی که از شروع به یادگیری موضوعی تا حرفه ای شدن در اون موضوع، طول میکشه میگن. ابینگهاوس که یه روانسناس آلمانی بوده و در تلاش بوده تا بازده یادگیری انسان رو بیشتر کنه، متوجه میشه که آموزه های انسان بعد از بیست دقیقه شروع به فراموش شدن میکنن و اگه به دادشون نرسیم و مرورشون نکنیم در نهایت فقط 20 درصد از اونا توی ذهن باقی میمونن

‌پس با انجام آزمایشات و آزمون هایی روی حافظه ی خودش در نهایت یه منحنی ارائه میده به اسم خودش و معتقده اگه با این منحنی پیش بریم یه مطلب برای همیشه در ذهنمون میمونه

منحنی ابینگهاوس پنج مرحله ی مرور داره. یعنی مطلبی رو که خوندید باید در بازه های زمانی مشخص بارها مرور کنید تا از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی بلند مدت منتقل بشه

مرور اول: بیست دقیقه بعد از مطالعه ✅
مرور دوم: یک روز بعد از اولین مطالعه ✅
مرور سوم: یک هفته بعد از اولین مطالعه ✅
مرور چهارم: ده روز بعد از اولین مطالعه ✅
مرور پنجم: یک ماه بعد از اولین مطالعه ✅

از حجم بالای دروس برای مرور شدن نترسید چون از مرحله ی سوم، مرور ها خیلی سریع پیش میره و وقت زیادی ازتون نمیگیره در عوض به نتیجه ی فوق العاده اش فکر کنید

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

4 شهریور، 1400

درسته که یکی از معیار های اصلی موفقیت در کنکور مهارت تست زنیه، اما خب همونطور که میدونید امتحانات نهایی و پایان ترم به صورت تشریحی برگزار میشن.

بر خلاف تصور، تشریحی خوندن نه تنها شما رو از کنکوری خوندن دور نمیکنه بلکه راه رو براتون هموار میکنه!

وقتی یه مطلب رو تشریحی بخونید ینی اون رو تمام و کمال یاد گرفتید و توی ذهنتون نقش بسته، حالا در مرحله ی بعدی از همون مباحث تشریحی، تست میخونید و براتون خیلی آسون تر میشه.

اگه بخواید صرفا تستی بخونید ینی باید حجم بالایی از مطالب رو فقط حفظ کنید، برای همین پیشنهاد میشه این دو روش مکمل همدیگه باشن که به خوبی جواب بدن. معمولا مشاورین میگن سال کنکور تا قبل از عید تشریحی و بعد از اون برید سراغ تستی خوندن. که البته این هم به شرایط فردی و تحصیلی هر دانش آموزی بستگی داره.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

3 شهریور، 1400

اگر قبل از شروع مطالعه یا هنگام آن احساس کردید پرش ذهن دارید و نمیتوانید تمرکز کنید، چند دقیقه ای مطالعه را متوقف کنید و مسائلی که ذهنتان را مشغول کرده روی یک کاغذ بنویسید تا بعدا بتوانید به آن ها بپردازید.

این روش حتی برای زمانی که یک جمله یا آهنگ ناخدآگاه در ذهنتان تکرار میشود نیز موثر است و کافیست که چند بار آن مطلب را بنویسید سپس خواندن را از سر بگیرید.

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

2 شهریور، 1400

اگه تا حالا کاری نکردی یا راهی رو رفتی و ناامیدانه داری بهش نگاه میکنی و فکر میکنی به جایی نرسیدی، جا نزن!

خیلی وقتا یه شروع دوباره ی با انگیزه و قوی، میتونه بشه سکوی پرتاب تو.

هیچوقت دیر نیست، اگه امروزتو به فردا موکول نکنی. همون لحظه که تصمیم گرفتی و شروع کردی به موفقیتت ایمان بیار چون رسیدن توی سرنوشت آدماییه که همین لحظه شروع کردن.